Stichting Triathlon Ter Apel
 

Beste Triatleten en vrijwilligers,

Wij willen jullie bedanken voor de sympathieke en begripvolle opmerkingen en reacties op het niet doorgaan van de Triathlon. Inmiddels hebben de meeste mensen hun inschrijfgeld terug gestort gekregen. Er waren echter ook een paar vragen die we graag willen beantwoorden.

Na bijna een 1/2 jaar bezig te zijn geweest met de organisatie van deze triathlon heeft de gemeente een paar weken voor aanvang roet (of eigenlijk grind) in het eten gegooid door een groot deel van het fiets parcours van een nieuwe grindlaag te voorzien. De snelheid van de fietsers op zeer dunne banden was een te gevaarlijke en voor ons onacceptabele situatie.

U heeft reeds in de krant kunnen lezen dat de gemeente heeft toegezegd dat zij dit soort dingen in de toekomst gaat voorkomen, niet alleen voor ons evenement maar ook voor andere evenementen door dit intern beter te communiceren.

Wij hebben uiteraard naar alternatieven gekeken. Zoals het ombouwen naar een duathlon, dit was gezien de korte termijn niet mogelijk. Dit zou namelijk zoveel wijzigingen in aanmeldingen genereren, waardoor de kosten niet meer gedekt werden. Dit was voor ons dus geen optie.

We hebben ook gekeken naar alternatieve routes, daar liepen we of vast in toch nog andere wegen met grindlaag, smalle fietspaden of het afzetten van doorgaande wegen als de Sellingerstraat of de Stationsstraat. Helaas ook deze opties lukten ons niet om nog in 1 week te realiseren.

We hebben tot slot nog gekeken of de kids triathlon kon doorgaan. Wij zien het echter als 1 groot evenement waar jeugd en ouderen samen een dag sporten. Vandaar dat we ook hebben besloten om ook de kids niet door te laten gaan.

Nogmaals dank voor jullie positieve reacties en wij hopen jullie allemaal volgend jaar weer te verwelkomen. Want we gaan uiteraard in 2018 weer een triathlon organiseren.

Het bestuur van triathlon Ter Apel